Bölcsességfogaim kihúzásának története

Képzeljétek el, ebben az évben vállalkozó leszek! Emiatt nemrég fel kellett keresnem egy könyvelőt, aki tud segíteni az anyagiak terén. Találtam is egy könyvelő irodát, akik egészen jó áron dolgoznak, és sok pozitív visszajelzés is jött róluk. A könyvelő valóban nagyon szimpatikus volt, rögtön tisztáztuk az alapvető pénzügyi fogalmakat, és már az első találkozón bevezetett az adózás rejtelmeibe. A végén pedig kérdeztem is tőle többet, hogyan is fog működni ez a vállalkozás dolog, amit teljesen érthetően el is magyarázott. Miután kijöttünk az irodájából, elégedett voltam, viszont ekkor kezdtem először erősebben érezni, hogy nő a bölcsességfogam, és bizony nagyon fáj.

Mire hazaértünk, már eléggé szenvedtem, mivel a bölcsességfog fájás kemény egy dolog. Úgyhogy arra jutottunk barátnőmmel, hogy utánanézünk, hol tudják kiszedni jó áron a bölcsességfogaimat. Ekkor találtunk rá véletlenül a keresések között a fogorvosbudapest.info-ra, akik elsőre már nagyon szimpatikusakká váltak a szememben. Ennek oka részben az volt, hogy egy nagyon jól összerakott, informatív és esztétikus honlap fogadott. Bevallom, engem egy szépen kivitelezett weboldal mindig le tud nyűgözni, hajlamos is vagyok emiatt egy cég mellett dönteni. De ebben az esetben nem csak a külcsín volt imponáló, hanem a tartalmai rész is. Ugyanis a fogorvosbudapest.info-nál minden infót megtalálsz, amit szükséges tudnod egy fogászati kezelés előtt. Először is, itt gyakorlatilag minden fogászati kezelést elvégeznek, beleértve a fogkőeltávolítást, fogszabályozást, implantációt, fogpótlást, gyökérkezelést vagy tömést is. Mindezeknek a szolgáltatásoknak pedig nyilván az áraik is fel vannak sorolva a weboldalon, külön kilistázva minden tételt. Így nem kell hívogatnod őket mindenért, teljesen egyértelmű, nagyjából mennyi pénzzel számolhatsz, ha őket választod. Ezzel engem már alapból megvettek, de a főoldalról még nem is beszéltem. Leírják rajta ugyanis, hogy miért érdemes őket választani (akár más fogászatokkal szemben), hasznos általános infókat is felsorolnak, valamint külön cikkek is megtalálhatók az egyes fogászati szolgáltatásokkal kapcsolatban. Itt arra kell gondolni, hogy van cikk például a fogkőleszedésről, a csontpótlásról, az implantátumokról de a gyökérkezelésről is. És aminek különösen örültem, hogy találtam a bölcsességfogakról írt cikket is, amiben összeszedték a nyolc leggyakrabban előkerülő kérdést és tévhitet, amikre mind választ is adnak a szakemberek. Ez azért is volt borzasztó hasznos, mielőtt belekezdtem volna a folyamatba, mivel így már nem teljesen tudatlanul mentem el hozzájuk.

Ebből a cikkből tudtam meg például, hogy alapból nem is mindig kell eltávolítani a bölcsességfogakat, mivel a fog eltávolítása súlyosabb szövődményeket eredményezhet, ha az mondjuk rendellenesen helyezkedik el. A bölcsességfog fájás azonban nyilván kellemetlen dolog, ami már hosszútávon jelezheti, hogy a fogat el kell távolítani. És hogy miként is történik egy ilyen eltávolítási folyamat? Van, hogy úgynevezett körbemetszésre van szükség, de alapból kétféleképp távolítják el a bölcsességfogakat: vagy hagyományos foghúzás formájában (ha a fog valamilyen módon áttört már), vagy emelővel történik a fog kiszedése. Ha megijednétek az eljárástól, akkor megnyugtatnálak titeket, hogy ma már nem vésnek, a bölcsességfog sebészi eltávolítása gépi berendezésekkel történik, általában helyi érzéstelenítéssel. Ez persze jár némi kellemetlenséggel, de maga a beavatkozás egyáltalán nem olyan vészes, ezt én is meg tudom utólag erősíteni. Inkább utána jelentkezett nagyobb fájdalom, de az sem volt olyan erős, mint maga a műtét megelőző bölcsességfog fájás.

Viszont – ahogyan ezt meg is jegyzik a weboldalon – minden egyén esetén más ez az eljárás, mivel mindenkinél egyénre szabottan működik a kezelés. Ezért is kell óvatosan kezelni, ha mondjuk egy ismerősötök a saját bölcsességfoghúzós történetét meséli el, semmiképp sem érdemes ezek miatt nektek is bepánikolnotok. Ezért is gondoltam, amikor először végigolvastam az említett cikket, hogy rögtön fel is hívom a fogorvosbudapest.info szakembereit, hogy egyeztessünk minél hamarabb konzultációs időpontot. Azonnal fel is vették, és két héten belül volt is már szabad helyük, amikor mehettem felmérni a bölcsességfogaim állapotát.

Addigra már nagyon rossz kezdett lenni a bölcsességfog fájás, úgyhogy mire odaértem, már nem tartottam annyira az egésztől, inkább csak túl akartam lenni rajta. A fogorvosbudapest.info csapata Budán található egy nagyon szép fogorvosi rendelőben. Az orvosok és asszisztensek mind nagyon kedvesek és türelmesek voltak, pedig én sem vagyok a legegyszerűbb eset, ha orvosi dolgokról van szó. Úgyhogy már a legelső kezelésen nagyon megtetszett az egész környezet, és meg is nyugtattak, hogy egy gyors rutinműtéttel meg is lesz a bölcsességfoghúzás. Árat is mondtak, ami ahhoz képest, amire barátnőm kalkulációja alapján számítottunk, nem is volt olyan vészes. Meg is kaptam a következő időpontot, és ki is tűztük a nagy napot, amikor maga a beavatkozás t elvégzik.

Nagyon vártam a műtét napját, mivel a bölcsességfog fájás addigra már szinte elviselhetetlenné vált. Maga a beavatkozás pedig tényleg nem volt nagyon vészes, inkább az utána való felgyógyulás tartott sokáig. De ehhez is megkaptam minden fontos tanácsot, meg persze gyógyszert, amikkel másfél hét alatt teljesen rendbe jöttem. Azóta pedig nézegettem is gyakrabban a honlapot, mivel nekem sajnos sokszor van problémám a fogaimmal, így nagyjából 3-4 havonta valamivel fel kell keresnem a fogorvost. És most már tudom, hogy a fogorvosbudapest.info erre a legjobb hely, ezért őket szoktam hívni a mindenféle fog-bajaimmal. Emiatt azóta voltam is náluk már gyökérkezelésen és fogtömésen, amik mind nagyon jól sikerültek.

Azt meg nem is említettem még, hogy a honlapon meg tudjátok nézni a munkatársakat, akikről van is egy-egy személyesebb, részletes leírás. Ezt elolvasva is megbizonyosodhattok róla, hogy ők igazi szakemberek, akiknek tényleg az a legfőbb céljuk, hogy egy megbízható, korrekt fogorvosi rendelőt üzemeltessenek.

Ha ez alapján, amiket most elmondtam, ti is úgy gondoljátok, hogy érdemes fog-problémáitokkal a Fogorvos Budapesthez fordulnotok, akkor a weblap oldalán vagy alján a kapcsolatfelvétel űrlapon keresztül meg tudjátok őket keresni. Ehhez a keresztneveteket, e-mail címeteket és telefonszámotokat kell megadni, ami után hívni fognak titeket. Viszont, ha kicsit fel akarjátok gyorsítani az egész folyamatot, akkor rögtön telefonálhattok is nekik, a telefonszám ott van a lap tetején. De az is fontos, hogy ez a telefon még csak egy időpont egyeztetést foglal magába, amin néha akár csak hetekkel későbbi dátumot fognak tudni felajánlani. De higgyétek el, megéri rá várni, mert náluk tényleg stresszmentes még a legkomolyabb beavatkozás is. És hogy hol találhatók pontosan? A Duna partján a második kerületben, pontosabban a Kacsa utca 5. szám alatt. A kapcsolat fülön térképet is találtok hozzájuk.

Bölcsességfog fájás gyötör titeket is? Vagy esetleg más fogászati problémával küzdötök, de nem találtatok még megfelelő helyet, ahol kezelnék azt? Akkor ideje ellátogatnotok a fogorvosbudapest.info oldalára. Remélem, a fenti történettel sikerült éreztetnem, miért gondolom, hogy ők kiemelkedők ezen a téren.