Lehet, hogy a férjem alkoholista?

Már tíz éve könyvelőként dolgozom, nem panaszkodhatom jól megy az ipar, de már kezdek belefáradni. Egyik nap a buszmegállóban megütötte a fülemet egy beszélgetés, amely az alkoholizmusról folyt. Annyira belefásultam már a számlák, bizonylatok rögzítésébe, az éves beszámolók elkészítésébe, hogy sosem gondolkoztam el azon, hogy a férjem, aki minden este iszik sört, vajon alkoholista-e.

https://felepulok.hu/blog/13-az-alkoholizmus-fokozatai-hol-kezdodik-valojaban-az-alkoholbetegseg

Az interneten böngészve jutottam el erre a linkre: https://felepulok.hu/blog/13-az-alkoholizmus-fokozatai-hol-kezdodik-valojaban-az-alkoholbetegseg. Ez a cikk leírja a gyanús jeleket, hogy milyen az, ha valaki kórosan fogyasztja az alkoholt. A férjem napi szinten megiszik egy sört a TV előtt, de sosem gondoltam ezelőtt arra, hogy ez probléma lehet. A cikk szerint a napi 2-3 sör vagy fröccs fogyasztása és legfőképpen a fokozódó gyakoriságú alkoholfogyasztás vezethet el a függőséghez, amely a férfiaknál kb. 10-15 év alatt alakulhat ki, és ebben az esetben már alkoholbetegségről beszélhetünk. Az alkoholbetegség lefolyása hosszú folyamat, és sokszor nem veszik komolyan, azonban vannak tünetek, amelyek alapján könnyebben fel lehet ismerni. Tünet lehet a szorongás, a nyugtató szedése, a túlzott sértődékenység, a gyakori emlékezetkiesések, illetve minden alkoholhoz köthető nem normális viselkedés, mint az ital dugdosása, a többnapos ivászatok stb.

Ha ezen sorokat olvasod és szeretnél többet megtudni a témáról, akkor a https://felepulok.hu/blog/13-az-alkoholizmus-fokozatai-hol-kezdodik-valojaban-az-alkoholbetegseg linken el tudod olvasni a cikket.

Mint kiderült, nálunk ilyen probléma nincsen, valószínűleg a fáradtság miatt gondolkoztam el ezen, de természetesen most, hogy már tudom milyen tünetek lehetnek gyanúsak, jobban odafigyelek a férjemre és a környezetemben élők viselkedésére is.