Egy könyvelőirodának is hasznos lehet a napenergia

Évek óta ugyanabba a könyvelőirodába járok. Ez egy kisebb cég, mindössze tízen dolgoznak benne de nagyon jól működnek. Mindenkinek van egy asztala saját számítógéppel és nyomtatóval, van egy kis konyha is teljes felszereltséggel és egy kis térrel, ami teázáshoz, evéshez lett kialakítva. Amikor a legutóbb ott voltam a könyvelőmnél, elpanaszolta, hogy alig győzik fizetni a rezsit mert annyira fölemelték az árát. Igaz, hogy tele vannak munkával, de nagyon nagy az energia fogyasztásuk és az nagyon elviszi a bevételt. Javasoltam neki egy megoldást, ami nekem is segített csökkenteni a költségeimet.

A napelemrendszer.info weboldalával néhány évvel ezelőtt találkoztam, amikor elhatároztam a családommal, hogy megpróbálunk egy kicsit környezettudatosabb életmódot folytatni. Egyrészt elkezdtük szelektíven gyűjteni a szemetet, az autónkat lecseréltük egy elektromos típusra, és beszereztünk néhány öko-tisztítószert is. Következő lépésnek arra gondoltunk, hogy felszereltetünk egy napelem rendszert a házunkra. Így elkerüljük a nem megújuló energiaforrások használatát, ami a környezetünkre és a pénztárcánkra is jótékony hatással van. A napelemrendszer.info oldalán minden hasznos információt megtaláltunk a napelemekről és a napenergiáról. Az űrlapuk kitöltése után pedig rövidesen valóban jelentkeztek, hogy átbeszéljük, hogy pontosan hogyan is fog zajlani a napelem projekt.

Mindenképpen olyan rendszert szerettünk volna, ami alkalmas az elektromos autó otthoni töltésére is, amellett persze, hogy ellátja a háztartás elektromos igényeit. A napelemrendszer.info munkatársa elmondta, hogy először végeznek majd egy ingyenes előzetes felmérést, amivel megállapítják, hogy a ház tetőszerkezete alkalmas-e a napelem rendszer felszerelésére. Emellett azt is megnézik, hogy milyen a dőlésszög és a tájolás, meg persze, hogy mennyi az elektromos fogyasztásunk.

A napenergia a megoldás

A megbeszélteknek megfelelően jött ki hozzánk a napelemrendszer.info kollégája és végezte el a szükséges vizsgálatokat. Miután végzett azt mondta, hogy minden rendben van, alkalmas a tetőszerkezetünk napelem rendszer felszerelésére. Még egyeztettünk néhány adatot és azt mondta, hogy hamarosan meg fogják kezdeni a munkálatokat. Ennek megfelelően készült el a házunkra szerelt napelem rendszer és azóta is nagyszerűen működik. A napelemrendszer.info munkatársai nagyszerű munkát végeztek, néhány hónap után már jól észrevehető volt a változás a villanyszámlánkon.

Miután elmeséltem ezt a történetet a könyvelőmnek, javasoltam neki, hogy ők is tegyenek próbát a napelemrendszer.info-val, mert profi szinten végzik a dolgukat és nagyon jó minőségű eszközökkel és alkatrészekkel foglalkoznak. A napelem rendszer pedig biztosan segít, hogy hosszútávon csökkenjenek a kiadásaik. A könyvelőm azt mondta, hogy mindenképpen megfontolják ezt a lehetőséget mert nagyon jó lenne lentebb faragni a költségeket.

Amikor egy hónap múlva újra elmentem a könyvelőmhöz, vidáman mesélte, hogy ők is megnézték a napelemrendszer.info honlapját és elolvastak jó néhány cikket. Megbeszélték a dolgot és úgy döntöttek, hogy belevágnak a napelem projektbe. Örültem neki, hogy a napelemrendszer.info segítségével a könyvelőmnek is jobb lesz és a természetnek is.