Nem kell a könyvelőnknek aggódnia a motorgumi kiadások miatt

A könyvelés számomra mindig egyet jelentett a varázslattal. Az összes jogi és gazdasági dologgal egyébként így vagyok, na meg azokkal, ahol számokkal machinálnak. Annyi szabály van és annyira idegen az egész nyelvezet és logika… Egy szakképzett könyvelő azonban otthonosan mozog ebben a környezetben is és semmi nem tudja megakadályozni.

Ettől függetlenül úgy gondolom, hogy a legjobb az lenne, ha egy olyan világban élnénk, ahol nem kellene egy külön szakember ahhoz, hogy értsük az adózást. Hiszen túlságosan bonyolult az egész és nagyon kevés lehetőségünk van arra, hogy büntetlenül hibázzunk. Én is mindig gyomorgörcsöt érzek, mikor eljön az adóbevallás ideje, pedig nem akarok semmit sem rejtegetni. Szerencsére azonban idáig csak kisebb gondokba ütköztem, amit a könyvelőm segítségével mindig orvosolni tudtunk.

A motorozás kapcsán pedig mindig a barátaim tanácsaira számíthattam – jó, hogy mindig akad valaki körülöttem, akitől érdemben kérdezhetek. Nagyon imádok motorozni, de mindig is gondom volt az olyan technikai részletekkel, mint például a motorgumi cseréje. Tudom, hogy nem kellene akkora dolognak lennie, de sosem voltam elégedett a helyi bolttal és mindig azt éreztem, hogy nem vagyok képes tudatos választást hozni. Mindez azonban megváltozott, mikor először beajánlották nekem a Motortire oldalát. A barátaim azt mondták, hogy ők már nagyon ritkán járnak le rendes boltba, mivel sokkal egyszerűbb innen rendelni.

Ez a gondolat persze rögtön felkeltette az érdeklődésemet, úgyhogy meg is néztem, hogy mit tud ez a Motortire. Már az első benyomások is nagyon pozitívak voltak, mivel egy reklámmentes, vagányul kinéző felület fogadott. Nincsen sallang, hanem rögtön az vár ránk, amiért jöttünk. Ez pedig nem más, mint egy hatalmas motorgumi választék, amiben könnyen tudunk majd navigálni. Mivel már mondtam, hogy az egyik legnagyobb bajom mindig az volt, hogy nem tudtam kitalálni, melyik motorgumi lenne a legjobb számomra.

Az online vásárlás kapcsán az első félelmem az volt, hogy mi van, ha véletlenül rossz motorgumit rendelek. A Motortire azonban természetesen gondolt erre a problémára, úgyhogy egy olyan motorgumi keresőt biztosít nekünk, amely segítségével nem tudunk hibázni. Mivel ezen belül megadhatjuk a járművünk összes főbb adatát. A szélesség, magasság és átmérő mellett még a márkát is ki tudjuk választani, ha esetleg van egy olyan, amire esküszünk. Alapból nem voltam tisztában ezekkel az adatokkal, de mivel otthonról rendeltem, ezért nyugodtan meg tudtam nézni a motor papírjait. Nem kellett kapkodni, vagy az eladóval találgatni. Ez pedig nagyon megnyugtatott.

Ahogy a választék és az árak is, amik felbukkantak azután, hogy rákattintottam a keresés gombra. A motorgumi listát könnyen át lehet látni, mivel logikusan egymás alá vannak rendezve a dolgok. Ettől függetlenül szűrőket és rendezési elveket is használhatunk, hogy még pontosabbá tegyük a találatokat. Nagyon meg voltam elégedve azzal, amit láttam és külön örültem, hogy mindegyik motorgumi kapcsán elérhető egy rövid tájékoztató is. Így pedig rövid időn belül meg is lett az a motorgumi, ami megfelelt minden elvárásomnak.

A rendelés menete pont olyan egyszerű, mint idáig minden, amit felsoroltam. Szimplán csak be kell helyeznünk a kiválasztott motorgumi párt a kosarunkba, majd kitölteni a szállítási adatainkat. Zárásnak még kiválaszthattuk, hogy miként szeretnénk fizetni és már kész is voltunk. A motorgumi rendeléssel nem volt semmi gond, pár napon belül megérkeztek és pont annyira jók voltak, mint ahogy azt elképzeltem.